Om Carolin Solskär

OM CAROLIN SOLSKÄR

Carolin började vid 14 års ålder arbeta som kock på sjön och har sedan dess korsat Atlanten nio gånger och överlevt flera stormar. Hennes brinnande passion för entreprenörskap och nya utmaningar tog henne sedan till IT-studier och Carolin Solskär har en dubbelexamen i data-systemvetenskap och företagsekonomi. Hon har sedan dess arbetat som program manager på Microsoft. Hon var även innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House där hon slutade 2019 för nya utmaningar och projekt.


Carolin Solskär är flerfaldigt prisbelönt och var en av finalisterna i Årets IT-tjej 2016 samt Årets unga ledare 2017. Hon var även finalist i Årets IT-kvinna 2018 samt vinnare av Stora kommunikationsprisets hederspris 2018,  Årets Superkommunikatör 2018 och kom på fjärde plats på Årets Uppstickarlista 2017.


När #Metoo tog världen med storm 2017 så var Carolin en av initiativtagarna bakom manifestationerna som ägde rum i 14 städer runtom i Sverige. Utan erfarenhet inom politik eller aktivism och med endast fyra dagar på sig blev manifestationerna hon anordnade en succé. 


Carolin har fortsatt att initiera viktiga projekt. Hon har bl.a. skapat “Unipreneurs”, en organisation som fokusera på att få elever från olika skolor att skapa företag tillsammans. Hon ligger även bakom “Create Squared”, Sveriges största Hackaton för studenter.


Carolin pratade öppenhjärtigt och berörande i sitt TEDxTalk Stockholm om hur hon under 2017 fick nog och blev en av de drivande krafterna i #Metoo-rörelsen. Hon berättar hur hon fann modet till att anordna demonstrationer runt om i landet och hur hon enade människor till att skapa en förändring.